Cum ai grija de parul tau?

Bucura-te de o baie vie

De mii de ani oamenii foloseau plantele atunci cand faceau baie. Le puneau in apa fierbinte, fara a le fierbe, pentru proprietatile lor cosmetice si medicinale. Nu stiau si nici oamenii de stiinta nu s-au gandit multa vreme la faptul ca modul in care acestea influientau sanatatea oamenilor, nu ar fi in intregime printr-un mecanism chimic.

Leacuri-vii-cu-flori-de-tei

Extractul de Condurul doamnei – pentru matreata si ten uscat si extractul de Mirt pentru matreata si ten gras

Uleiurile din extractul la rece de mango – pentru par uscat: hidrateaza si netezeste parul, il intareste si-l ajuta sa se hraneasca, deoarece el nu mai are vascularizatie

Uleiul de ricin, este binecunoscut la noi pentru cresterea rezistentei firului de par prin hidratare si imbunatatirea elasticitatii parului casant

Extractul de rodie ajuta la pastrarea culorii parului, imbunatatind rezistenta parului la soare si intemperii

Urzicile de asemenea sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra metabolismului in general si cel al pielii in special, ajutand la echilibrarea secretiei glandelor sebacee, prevenind ingrasarea parului si dandu-i astfel stralucire si volum

Laptele de ovaz este folosit in samponuri pentru par fragil si subtire sau pentru pielea cu predispozitie la alergii, pentru evitarea detergentilor. Deasemenea, galbenusul de ou, mai ales in combinatie cu uleiul de ricin, poate inlocui cu succes detergentii din sampoanele obisnuite.

Laptele de migdale intareste si restaureaza defectele microscopice ale stratului de keratina din firul de par si are astfel un efect tonifiant asupra parului fragil, lipsit de volum.

Bucurati-va de un par sanatos Sampon solid natural cu plante ayurvedice

Pulpa de citrice, desi bogata in acizi, contine numeroase vitamine si da parului stralucire, ajutand si la revigorarea pielii. De aceea se folosesc si numeroase masti cu pulpa de citrice, in diferite combinatii, pentru pielea fetei si gatului.

Extractul de musetel reda luminozitatea reflexelor aurii ale parului blond sau saten si are proprietati de reglare a metabolismului pielii scalpului. Imi amintesc ca il folosea mama cand eram copii alaturi de otet indoit cu apa, pentru a ne trata de matreata.

Parul castaniu si roscat isi recapata stralucirea reflexelor aramii cu ajutorul extractului de Henna, care are si efect fortifiant asupra firului de par.

Pentru parul brun, extractul de nuc intensifica stralucirea, reda nuanta naturala si ajuta si la combaterea matretii, avand efect antiseptic local.

Fiind lipsite de detergenti, produsele de ingrijire a pielii si parului  cu extracte naturale pot fi folosite atat de persoanele alergice la astfel de substante cat si de copiii mici.

Bucurati-va de un par sanatos

Aveti grija de par, iar el va impartaseste bucuria stralucind.

Cu respect,

Dr. Daniel Ganea
Medic de familieEcografie,

Contact: Consultatii medicale la domiciliu

Competenta ecografie generala, tiroidiana, parti moi si FAST

FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu

––––––––––––––––––––––––––––––-

 

Consultatii Medicale La Domiciliu bucuresti - Ilfov

––––––––––––––––––––––––––––––-

Dacă ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul consultatii medicale la domiciliu și prietenilor tăi.

Medic de familieEcografieConsultatii medicale la domiciliu

http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu

Un gând despre „Cum ai grija de parul tau?

  1. Pingback: Cum te ingrijesti? « Consultatii Medicale la domiciliu Bucuresti si Ilfov

Lasa un comentariu