Cancerul de col – Ce si de ce?

.Am fost la un curs pentru acreditarea medicilor de familie care vor intra in Programul National de preventie pentru cancerul de san, cancerul de col si cancerul colorectal..

Prin urmare.. e mai usor sa previi decat sa tratezi. Si mai ieftin. Acum este GRATIS pentru pacientele care se inscriu la mine pe lista. Nu poti din pacate oferi acest serviciu gratuit decat pacientelor inscrise pe lista proprie..

Te poti transfera la un medic de familie care face examenul papanicolau GRATUIT, pentru depistarea infectiei cu tulpina HPV periculoasa, daca in ultimile 3 luni nu ti-ai schimbat medicul de familie..

Examinarea papanicolau se recomanda a fi facuta odata la 3-5ani daca ultimul test a fost negativ/cu celule normale/fara atipii/CIN.I/CIN.II.. pentru pecientele care au primit deja rezultatul de la testul precedent..

Cel mai important aspect al acestui program national pentru preventie in cancere este in opinia mea educatia sanitara pe care o primesc pacientele despre aceasta patologie si despre modul in care poate fi evitata boala canceroasa la care sunt expuse toate persoanele feminine care au sau au avut activitate sexuala...

In rest, e destul de simplu, cifrele vorbesc:

         
adolescentă 15 ani plină de energie 10 ani activă 5 ani pensionară 5-15 ani pacientă
      >    cu tratament
Virus 80% 20% papilom cervical 70% atipii celulare cervicale 90% histerectomie 100% oncologic
         

.

Pentru Oferte pachete de servicii si Vouchere de reducere pentru consultatii medic de familie in Bucuresti Sector si judetul Ilfov, va rog consultati site-ul ConsultatiiLaDomiciliu.ro si pagina de Facebook.

 Platestea mai putin daca platesti anual
Cu respect,

Dr. Daniel Ganea

Medic de familieEcografie,

Contact: Consultatii medicale la domiciliu

Competenta ecografie generala, tiroidiana, parti moi si FAST

FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu

––––––––––––––––––––––––––––––-

Dacă ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul consultatii medicale la domiciliu și prietenilor tăi.

 

Reclame

3 gânduri despre „Cancerul de col – Ce si de ce?

 1. Pingback: Ce stiu româncele despre cancer? « Medic.. sau cel mai bun prieten?

  • Programul de screening pentru cancer de san, cancer de col uterin si cancer colorectal care a inceput in august 2012 se refera strict la pacientele medicilor de familie care au fost inscrisi in program.

   Astfel, o pacienta care nu e pe lista mea si vine la mine pentru papanicolau, va plati consultatia la medic ce familie, va primi un bilet de trimitere simplu catre un ginecolog care este inclus in programul national de screening dedicat ginecologilor (care din cate stiu eu nu mai functioneaza de vreo doi ani sau poate ca are intermitente – de verificat). Astfel va putea beneficia de gratuitate.

   Eu fiind un medic de familie inscris in acest program de screening pentru cancerul de san, colorectal si cancer de col uterin demarat in 2012 si dedicat pentru medici de familie, o pacienta care nu este asigurata dar este pe lista mea, va putea primi de la mine GRATUIT (chiar daca nu este pacient asigurat) fie direct un bilet catre un ginecolog, fie ii voi recolta eu si voi trimite frotiurile catre spitalul cu care am contract. Tot eu ii voi face pacientei informarea, comunicarea si interpretarea rezultatelor.

   Deoarece finantarea se refera strict la imbunatatirea adresabilitatii in medicina primara, Programul national de screening pentru cancer de san, cancer de col uterin si cancer colorectal ofera gratuitate numai pentru acest traseu al pacientei. Si numai daca pacienta este eligibila, adica daca are intre 25 si 65 ani, daca nu a mai facut papanicolau in ultimii 3 ani, sau daca a avut un rezultat cu atipii care i-a dat indicatia de a repeta papanicolau mai devreme de 3-5ani cum specifica normele.

   Toate examinarile papanicolau care nu sunt recomandate pe formularul special dat gratuit de minister si finantat din acest program, fie se platesc de catre paciente, fie sunt decontate printr-un alt program, fiind considerate de catre OMS prezentari ‘oportuniste’ (adica examinari papanicolau ocazionate de o vizita la ginecolog) si nu fac parte dintr-un program de screening. Screening inseamna „sistematizat” si numai medicina primara, prin medicul de familie poate face asta cel mai bine.

   De aceea exista programul. Au fost cateva cursuri pe aceasta tema, organizate in toata tara de colegii de la DSP. Eu am participat acum 2 saptamani la unul si de aceea sunt la curent. Mai multe informatii pot fi obtinute din strategia nationala a programelor de screening e pe pagina ministerului sau direct de la DSP.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s