Pacientii englezi cand nu sunt multumiti de NHS

Sistemul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS) a fost invidiat de intreaga lume timp de peste 60 de ani. A fost un serviciu complet „din leagăn și pâna la mormânt „, gratuit pentru toți la vreme de nevoie. Sistemul NHS a lucrat pentru că au plătit toți prin impozitel și au putut să se bazeze pe obtinerea de o ingrijire a sanatatii de care aveau nevoie.

Spitale din Sistemul national se sanatate englez NHS

„Dar, dacă nu luăm nici o acțiune, NHS așa cum îl știm va fi distrus. Dacă vă doriți să opriți aceste schimbări, iată cateva idei despre ceea ce fiecare dintre noi poate face.
■ Dacă doriți ca serviciile medicale să continue să fie furnizate de către servicii NHS autentice, mai degrabă decât contractanți privați, cereți medicului dumneavoastră să marcheze în dosarul dvs.  medical o notă NPP (Nu doresc furnizor privat.) KONP (vezi mai jos) vă poate oferi mai multe informații și o broșură de ajutor pentru a da la medicul de familie.
■ Alăturați-vă participînd la grupurile de apărare a drepturilor pacientului. Cereți-le să facă intalniri cu pacientii pentru a explica modul în care funcționează practica medicalp și finanțarea ei și cum vor fi afectate serviciile care ajung la pacient
■ Alăturați-vă unui grup de campanie local pentru a afla ce se întâmplă cu serviciile furnizate de NHS in zona dvs. (găsiți grupuri locale din KONP).
■ Nu lăsați prietenii, familia, informați-i pe vecini cu privire la ceea ce ați aflat despre schimbările în NHS și vă rugăm să le arătați acest prospect.
■ Daca dvs.  sau alte persoane cunoscute întâmpinați reduceri ale calitîții sau cantității serviciilor față de cum era până acum, sau întârzieri prelungite în obținerea unei programări la medic pentru servicii obișnuite în NHS, vă rugăm să păstrați documentele și să raportați faptele Federației de sprijin a medicilor ți pacienilor pentru susținerea NHS (KONP).
■ Dacă sunteți îngrijorat de ceea ce se întâmplă la serviciile de NHS scrie la medicul de familie Practica Manager, CCG local și membru dvs. de Parlament (MP).”

La noi in Romania exista COPAC – Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice de exemplu. Prin aceste asociatii, un numar foarte mare de pacienti mari consumatori de medicamente si servicii medicale in general scumpe, pot exercita o influienta asupra factorilor decizionali. Tocmai am participat la un curs depre interactiunea cu factorii decizionali organizat de Qvorum – Romania si pot sa va spun ca aceasta inluienta este reala, realizabila, daca stii sa o faci corect. De aceea si mai ales in acest caz, UNIREA FACE PUTEREA.

Cu respect,

Dr. Daniel Ganea
Medic de familieEcografie,

Contact: Consultatii medicale la domiciliu

Competenta ecografie generala, tiroidiana, parti moi si FAST

FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu

––––––––––––––––––––––––––––––-

Dacă ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul consultatii medicale la domiciliu și prietenilor tăi.

 

Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s